KaleidoszkópHonlap

Linkliste

Vendégkönyv

Kapcsolat

Aktuális

Biológia

Technika

Ismeretek

Tanulmányok

Társadalom

Táplálkozás

Vita-cikkek

Politika

Irodalom

Szatíra

Fordítások

Szórakozás

Képsorozatok

Vita-cikkek

Vita nyelvészekkel

Mielõtt az emberi kommmunikálásra térnék, amin elsõsorban a beszédet értjük, ki kell térni arra, hogy az állatok is kommunikálnak.

Gondolatok az "összeesküvés-elméletének" elméletéről

Amikor a felső tízezer képviselői személyesen, vagy azok vazallusai az "összeesküvés elméletét" vetik a gazdasági, vagy politikai gyakorlatot bírálók szemére, akkor az nem más mint ködösítés! 

Az élet az anyag produktuma, élethűen az életről

Teljesen világos számomra, hogy a cím állításának megértése nehézségbe ütközik. A siker érdekében ezért kerülővel, egy kis nyelvtannal kezdem az "élettel" való ismerkedést. 

Logikátlan logika I.

Ugyancsak nagy nehézségbe ütköznek azok az önállóan gondolkodó személyek, akik L:A. és n.f.. kinyilatkozását logikus érvekkel akarják leleplezni. 

Logikátlan logika II.

Isten létét lehet hinni, vagy nem hinni, lehet kinyilatkoztatni, vagy tagadni. Bizonyítani azonban sem ezt, sem azt nem lehet! Aki ilyesmire vetemedik, annál valami nem stimmel!

Orális diktatúra?

Hozzászólás császár mátyás "Orális diktatúra és elhamarkodott nyelvcsapások" címû cikkére!

Ezotérika meg a múmia?

Wendler Mária (Rya) : "Melyik színt ismerte meg utoljára az ember?" című cikke nem hagyott nyugodni, pedig idegeim kímélése érdekében távol tartom magamat ezotérikus cikkek olvasásától.

A világ valósága

"Elménk feladata az volna, hogy a világ valósságát felfogva azt híven visszatükrözze és így vezessen minket a világban."

Hamlet: anyagnak lenni, vagy nem lenni!?

"Az általam idézett hozzászólásból az következik, hogy a szerző számára megoldhatatlan problémát jelent egy irodalmi mű mondanivalójának átérzésének, megértésének anyagiságát tudomásul venni."

A dohányzás dícsérete

Kedves Keisla! A fórum helyett ideírom válaszomat hozzászólásodra, mert azt hiszem általános érdeklődésre tarthat számot, amit írtál és amit én fogok írni. 

Hozzászólás helyett 1.

Eredetileg "Petrosz"  cikkére akartam válaszolni, de célszerűbbnek látom az eszmecsere bevezetéseként inkább az ezotéria egyes tételeivel, nevezetesen "müszélia" olvtársunk hsz-ével kapcsolatban "színtvallani"! 

Hozzászólás helyett 2.

Hansági: Tényleg buták a keresztények? cikkére.Szerintem a kérdés buta, és nem a keresztény, vagy egyéb vallású és hívő személy. 

Gondolatátvitel?

"És ha így van, ha adóként funkcionálhatunk önmagunkon belül, miért ne lehetnénk vevők is kívülről érkező, a miénknél erősebb gondolati hullámokra?" ez a cikk többoldalú vita eredménye

Nosztradámusz. Zseni, vagy szélhámos?

Családi neve onnan származik, hogy a nagyapa Guy Gassonet kikeresztelkedett és a Pierre de Notredame (latinosan:Notredamus) nevet vette fel.